Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hörcsög:testbeszéd

Hogy érzi magát hörcsögöd? Figyeld a testbeszédét, segítünk megérteni az árulkodó jeleket.

A testbeszéd sok mindent elárul aktuális lelkiállapotunkról, s a hörcsögöknél sincs ez másképp. Lássuk, melyek ezek!

  • Hátrahajló fülek, félig becsukott szemek: csak most ébredt fel és még nagyon álmos. Amíg teljesen fel nem ébred, ne zavard őt, ne vedd ki a terráriumból, mert ilyenkor harapós kedvében van.
  • Pofazacskó megtömése, ágyazás: ha hörcsögöd nem a ketrecében/terráriumban tartózkodik, akkor késztetést érez arra, hogy összegyűjtsön minden élelmet és egyéb anyagot, melyet „haza” is szeretne vinni. Főleg akkor csinálja ezt, ha a fekhelyét túl vékonynak érzi, vagy ha az éléskamrája kezd kiürülni. Ha a saját helyén látod őt így rendezkedni, akkor valószínűleg csak lakóterét szeretné kicsit átalakítani.
  • Ketrec rácsainak rágása: egyértelmű jele annak, hogy unatkozik, stresszes, és nincs semmi más, amit rághatna. Szerezz be egy fogkoptatót, amivel kedvére nyammoghat. Ha ezután is a rácsokat harapdálja, akkor vagy túl kicsi számára a ketrece, vagy még mindig unatkozik. Adj neki szórakoztató játékot, és ha ez sem oldja meg a problémát, költöztesd őt nagyobb lakótérbe.
  • Vakarózás: a hörcsögnél ez a tisztálkodás jele, naponta többször is gyakorolja eme szokását. Legjobban testmozgás után és felébredéskor szeret mosakodni.


  • Rohangálás, alkalmanként vakarózással megszakítva: akkor viselkedik így, ha nyugtalan vagy ideges. Ez nem feltétlenül jelent rosszat, de mindenképp győződj meg róla, nem stresszes-e.
  • Vinnyogás: kedvenced frusztrált, mérges, vagy fáj valamije: ilyenkor legjobb, ha visszateszed őt a helyére. Mindenképp ellenőrizd, nem mutatja-e valamely betegség jeleit.
  • Hátsó lábakon állás, mozdulatlanul, felálló fülekkel: ez annak a jele, hogy valami érdekes dologra lett figyelmes, amit szeretne jobban hallani vagy látni.
  • Ásítás, nyújtózkodás: ilyenkor boldog, jól érzi magát, leginkább ébredés után láthatod így hörcsögödet.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Y Levitra Espana Matdums

(Matdums, 2018.10.09 18:56)

Buy Propecia Online Priligy Et Cialis Levitra Original Pas Cher <a href=http://cialibuy.com>cialis for sale</a> We'Re Can I Buy Promethazine Codeine Get Valtrex Overnight

 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 9845
30 nap: 91
24 óra: 2