Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vásárlás

2013.03.28

Először is mindenek előtt,gondoljuk át,hogy szeretnénk-e hörcsögöt.Mivel bármilyen kicsike állat nagy gondokat tud okozni nekünk s sajnos mi emberek is neki(k)!Győződjünk meg róla,hogy van e időnk vele naponta foglalkozni,legalább reggel és este?A megfelelő napfényt és hőmérsékletet tudjuk e neki adni?Tudjuk-e etetni,itatni?Biztonságos helyen van-e hörcsögünk ketrece ahol se macska se gyermekük nem férhet hozzá a kisállatához.Nem tudja e kínozni,esetleg megölni szegény kisállatot!És persze anyagi helyzetük is megvan-e hozzá.Eltudjuk viselni a zajt,a csörömpölést amit esetlegesen okozhatnak,hörcsögei!Illetve a megunt hörcsögeinket nem lehet kidobni csak úgy mint egy félig megevett ebédet...Élete végéig törődni kell vele mert ha már hozzászoknak kdvenceink a kezükhöz vagy környezetünkhöz,nem tuják majd elviselni,hogy másnál vannak...

Ha ezeket a fontos tényezőket átgondoltuk,előbb vásároljuk lehendő kedvencünknek egy pár berendezést ami nem olcsó mulatság!

Mindenek előtt egy ketrecet amibe tartani fogjuk kedvenceinket.Bár sok helyen látjuk,hogy akváruiumba tatják a höit,nem jó neki mert a lakásban büdös lesz,a hörcsögünk hőgutát kap!Magyarul az akvárium/terrárium nm hörcsögöknek való,inkább állatkínzás!

Ketrecünk legyen levegős,és nagy ahol tud ászkálni.Ebben a ketrecben faforgács is kell vagy nagyon nagyon sokújságpapír,feldarabolva.A faforgács úgy kb. 200-300FT/15L vagyis viszonylag olcsó de egy hónapnál tovább sajnos nem tart,főleg ha sokat eszik és sokat mozog hörink!

A ketrecben kell egy nagyon fontos doog,az odu!Egy kis házikó,amiben hörink aludhat.Ő ez kitömi magáak meg ehezhasonlók...Szóval a berendezést majd a hörcsög környezetébe találtakkal renddezi majd be,ahogy neki kényelmes!

Valami hörcsögkerék agy valami játék...Hogy szórakozzon hörin is :)Tanácsos 2WC guriga papírt berakni,hogy kitöje a házát!


 

 

Hörcsög vásárlás előtt

Mielőtt bármilyen hörcsögöt vásárolnánk,ajánlatos minden vele kapcsolatos dolgot átgondolni,mert bármennyire igénytelennek tűnik a kisállat,nagyon nagy feleleősséggel jár!Főleg időt vesz igénybe!

Ha végig gondoltuk magunkat,ne hadjuk hogy bármilyen vidám élénknektűnő állat elszédtsen minket határozott döntésünktől!DE!Mielőtt eldöntöttük milyen hörcsögöt szeretnénk magunknál tartani ajánlatos ezeket a pontokat tisztázni magunkban:

  • A hörcsögök is akkor maradnak szelídek,rendesek ha gondozzuk,etetjük,itatjuk,takarítjuk,játszunk és tanítjuk őket!Azaz ha rendszeresen foglalkozunk velük!
  • El tudjuk e fogadni,hogy a hörcsög nappal "inaktív" és éjszaka nagyon is mozgékony aktív állat.Nappal pihenésre van szüksége,nyugalomra vágyik!
  • Mennyire tudjuk majd elviselni az éjjel nappali zajokat?
  • Lesz-e időnk gondozni,takarítani kedvencünket(legalább 1-2 óra naponta)?
  • Mi lesz ha kirándulunk,elmegyünk hazurlól több napra.Valaki foja-e gondozni?

 

 

Törpe vagy Arany hörcsög?

A tartá feltételei majd minden hörcsögnél hasonló.A törpe hörcsög ugyan akkora területet igényel akár nagyobb társai.Ezek mozgásigénye nagyobb minden hörcsögfajnál.A törpehörcsögök nem szaporosnak,főleg ha zárt területen vannak kis koruktól!A megfelelő időben kell őket szaporítani!A természetes színü aranyhörcsög párosan tartása nehezebb,, bár kivételek itt is vannak.Ha egyedüli állatot szeretnénk tartani egymagába,vagy ha szapurulatot szeretnénk,az se baj!A hörcsögök szaporíthatóak ha át visszük a kant egy nőstényhez az se baj sőt mit több megfelelőbb a vadonhoz nézve!

 

 

Meddig él egy hörcsög?

Sajnos egyetlen hörcsögfaj sem túl hosszú életü.Max 2-3 évig élnek.Ezért kell beszereznünk minnél fiatalabb Hörcsögöt!A fiatal hörcsögök már 4hetesen leválaszhatóak.6-8hetes korukra már ivarérettek,és ilyenkor alakul ki személyiségük is,ezért minnél hamarabb kell megvásolunkn kedvencünket,mert a hörcsög hozzánk fog szokni így olyan lessz a viselkedése mint az annyuké és amire tanítottuk őt!

 

 

Hörcsögvásárlás

Mi után mindennel tisztába vagyunk,megvehetjük 1. hörcsögünket(vagy az xy.-ikat)!Mielőtt lmegyünk megvásárolni a hörcsögöt,hozzunk magunkal egy szállításra való dobozt(a szöveg mellett található kéen egy nagyon jó példa).A doozba halvány faforgácsot és innivalót helyezzünk el ami lehetőleg nem borul ki.esetleg lédús gyüölcsöt mint pl:paradisom,alma narancs stb...Ez a doboz később jó lehet takarítások során is!Miután eszt előkészítettük fontoljuk meg magunkban,hogy sehova se megyünk be,hanem sietünk haza!A hörcsög megfagyhat,hőgutát kaphat!A hörcsögöt nem szállítjuk tömegközlekedési áművön mint pl:busz,troli,metró stb. maximum gyorsvonat.Kocsival,vagy gyalog mennyünk haza,ahol nincsen se hiden se túl megel(kb. 18-22C°)

Szállító doboz

Amint elértünk a kiválasztott állatkereskedésbe(előtte nézzünk végig mindet),kérdezzük meg az ladót melyik hörcsögöt ajánjaa mi feltételeink szerint,ha nincsen konkrétan kiválasztott hörcsögfaj vagy ha döntés előtt állunk 2-3 között!Vegyük szemügyre a hörcsögöt ami nekünk szimpatikusabb(az a jó ami napközbe nem ugrál egy kicsit lustább,reggel és este 6-7óra között meg már élénkebb!).Fontos,hogy 4-5 hetes hörcsögtől se öregebbet se fiataltalabbat ne vegyünk,mert könnyebben szokik majd hozzánk és elvárásainkhoz!

Miután megvettük,siessünk haza és tegyük be házikójába:)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 16579
30 nap: 326
24 óra: 11